Restauratie van vier legerloodsen
Bouwheer: De Hoge Rielen
Bouwplaats: 2460 Kasterlee
Status: Opgeleverd
Credits: ©PULSarchitecten

Dit project is onderdeel van het masterplan / concept voor de toekomstige totaalontwikkeling van het domein ‘de hoge Rielen’ opgesteld door Secchi & Vigano. Uitgangspunt is het behoud van de impact van de oorspronkelijke militaire architectuur als totaliteit op het domein, waarmee deze is vergroeid.

De loodsen, hun ‘verschijning’ en het aantal, worden binnen dit opzet als onvoorwaardelijk ‘ongenaakbaar’ gesteld. Deze depots, ingeplant op uitgekiende onderlinge ‘bufferafstanden’, ontworpen en geassambleerd door de Genietroepen, kennen een onweerlegbare rationele en structureel uitgepuurde opbouw met basic detaillering, geheel in functie van hun oorspronkelijke doel.

Ons aandeel betreft het zo getrouw mogelijk restaureren en bouwtechnisch revalideren van de bestaande loodsen opdat deze als ‘gezonde’ shelters ter beschikking staan voor toekomstig gebruik.

Door middel van constructietekeningen op schaal ½ wordt de nuchtere en functionele elegantie van deze ‘kunstwerken’ in al hun details verduidelijkt.